Procesní odklony v přípravném řízení trestním - Šišovský, Michal (2008)
Autor se snažil ukázat na důvody vzniku odklonů a také rozebrat jejich právní úpravu v našem řádu. První část práce se zabývá historií, podmínkami vzniku a jednotlivými druhy odklonu a jejich uplatněním v praxi. Druhá část je věnována roli Probační a mediační služby.