Trest vyhoštění a správní vyhoštění ve vzájemném srovnání - Liščák, Jiří (2008)
Práce je členěna do devíti kapitol v nichž jsem se snažil učinit stručný exkurz do problematiky vyhošťování cizinců z našeho území. Po úvodu a vysvětlení základních pojmů jsem se zaměřil na výklad práva na svobodu pohybu a pobytu ve smyslu českého ústavního práva, dále pak obecnému výkladu trestu vyhoštění a správního vyhoštění a jejich bližší specifikaci ve vztahu k jednotlivým pobytovým povolením cizinců.