Lesní majetek ve vlastnictví státu - vybrané otázky - Uhlíř, Václav (2008)
Státní lesní majetek je nedocenitelná hodnota, jak hospodářského charakteru, tak v rámci ochrany přírody a krajiny. Jako takový nelze zařadit a konstatovat, že by měla existovat pouze jediná oprávněná organizační jednotka státu, či právnická osoba, jíž by bylo svěřeno nakládání se státním lesním majetkem, na celém území státu.