Právní úprava spotřebních daní - Rejnek, Petr (2008)
Tato práce se zabývá právní úpravou spotřebních daní. První část této práce se zabývá definicí a klasifikací daně ve smyslu daňové teorie. Následuje popis právní úprava daní ve vztahu k právu EU. Práce se věnuje základním konstrukčním prvkům spotřební daně a reaguje na změny spotřebních daní k roku 2008.