Drogové delikty de lege lata a de lege ferenda - Zajíček, Jiří; Kratochvíl, Vladimír, 1948-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
V první se autor věnuje především obecnému popisu drog a problémům s nimi spojených, jejich rozdělení, české a mezinárodní drogové scéně. Druhou kapitola je stěžejní, v ní popisuje současnou právní úpravu drogových deliktů v českém trestním právu, trestněprávní prostředky protidrogové politiky, specifika vyšetřování drogové trestné činnosti, činnost soudů při projednávání věcí s drogami spojených a alternativní řešení drogových trestních věcí.
The thesis is divided into four chapters. In tle first one I have described the drugs in a general way. I have tried to specify the problems connected with them, their division, the description of the drugs deliquency both on the domestic and internatinal level.
Vedoucí práce: Vladimír Kratochvíl.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: drogová kriminalita; trestní právo; criminal law; drug abuse and crime; bakalářské práce