Hindský radikalismus v Indii a jeho vliv na současnou indickou politiku - Turnhöferová, Iva (2008)
Cílem práce je analýza vlivu hindského radikalismu na současnou indickou politiku. Jelikož se jedná o téma, které není velmi známo, práce se nezabývá pouze vlivem hindského radikalismu, ale pro lepší pochopení situace je část práce věnována konceptualizaci hindského radikalismu a zkoumání jeho projevů a znaků , což je velmi důležité pro pochopení problematiky v celé své šíři. Práce vychází ze dvou hlavních perspektiv. Jednu z perspektiv tvoří přezkoumání rétoriky hindutvy, jakožto ideologie hindského radikalismu, vysvětlením jejích cílů a znaků a její objevování se v organizací jako je RSS, VHP a BJP. Dalším faktorem, ze kterého práce vychází, bylo přezkoumáni chování politické strany BJP ve dvou případech. Na státní úrovni, kdy byl zvolen stát Gudžerát, jako příklad státu s velkým vlivem hindského radikalismu, a na úrovni národní, kdy se práce zabývá celkovým vlivem radikalismu na národní politiku a její rozhodovací proces.