Problematika péče o novorozence v rozvojových zemích (Uganda) a možnosti humanitární pomoci - Bellušová, Martina (2008)
Tato práce je zaměřena na problematiku péče o novorozence v rozvojových zemích, konkrétně v Ugandě, a na možnosti humanitární pomoci. Cílem je informovat o závažnosti dané situace a motivovat k aktivní účasti prostřednictvím humanitárních organizací. Práce se zabývá zdravotnictvím, oblast porodnictví. Řešeným problémem je péče o ženu v těhotenství, péče o novorozence a příčiny vysoké mateřské a novorozenecké úmrtnosti. Práce také rozebírá možnosti pomoci působením humanitárních organizací a jejich misí v dané oblasti a poskytuje návod, jak postupovat v případě zájmu stát se aktivním účastníkem a pomáhat druhým.