Efektivita laktačního poradenství v porodnicích (se zaměřením na Brno) - Růžičková, Zuzana (2008)
Bakalářská práce si klade za cíl zjistit, zda je laktační poradenství v porodnicích města Brna efektivní a zda jsou v zařízeních s titulem BFH dodržovány jeho zásady. V teoretické části jsou mimo jiné popisovány výhody kojení, zásady laktačního poradenství, problémy při kojení či chyby v laktačním poradenství. Praktická část se zabývá dodržováním deseti kroků k úspěšnému kojení v Brněnských porodnicích a dalších aspektů kvalitního poradenství. Průzkum k práci byl prováděn pomocí dotazníků pro matky a zdravotníky. V laktačním poradenství v porodnicích byly zjištěny nedostatky, které později mohou být příčinou časného ukončení kojení.