Komparativní studie českého a rakouského praktického babictví : holistický pohled na zdraví - Vocásková, Zuzana (2008)
Bakalářská práce srovnává praktické babictví ve FN Brno a porodním domě Nussdorf. Sleduje hlavní rozdíly v péči porodních asistentek o těhotné, rodičky a šestinedělky v obou zařízeních. Zdůrazňuje holistické principy v práci PA a sleduje nové trendy v porodnictví. Popisuje jak inovativní postupy asistentek z porodního domu Nussdorf, tak progresivní české babictví ve FN Brno. Vysvětluje odlišnosti v práci porodních asistentek a srovnává je se soudobou literaturou.