Poruchy spánku u seniorů - Burová, Silvie (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou poruch spánku u osob starších 65ti let - seniorů. Její obsah je zaměřen na zjišťování výskytu spánkových poruch ve stáří a jejich souvislost se změnami prostředí, ve kterých se senior nachází, na informovanost o možnostech léčby těchto obtíží a další parametry vztahující se k této problematice. Hlavním obsahem práce je výzkum pomocí dotazníku. Výsledná analýza a interpretace údajů poskytují informace o prevalenci spánkových poruch ve stáří.