Možnost pracovního uplatnění seniorů po odchodu do starobního důchodu - Chlumecká, Marie (2008)
Úkolem diplomové práce bylo zjistit, jaké potíže mají senioři po odchodu do starobního důchodu se získáním nového zaměstnání, jaké rozdíly jsou mezi seniory z města a vesnice, jakou mají motivaci pracovat, jak užívají se získanými finančními prostředky. Dále byl brán zřetel na únavu, rodinný stav a dobu zaměstnání po odchodu do starobního důchodu.