Topografie sociálního prostoru FSS mapování pomocí analýzy stylů - Sič, Petr, 1980- (2008)
Cílem práce byl popis struktury sociálního prostoru FSS, Masarykovy University, Brno. Použitou metodou k zmapování sociálního prostoru byla analýza percepce diferencí mezi styly jednotlivých kateder. Analyzovaná data pocházela z výzkumu „Stereotypy na FSS“. V teoretické části se práce opírá především o teorie Bourdieu - o vztahu mezi habitem a pozicí aktéra v sociálním prostoru, vztahu mezi habitem a stylem oblečení a smyslem pro orientaci v sociální struktuře. Výsledky potvrdili možnost mapování prostoru pomocí analýzy stylů oblékání. Výsledkem je topografické znázornění pozic jednotlivých kateder v prostoru sociálních pozic fakulty. Tyto pozice jsou následně diskutovány (především vzhledem k struktuře prostoru). Společenský prostor fakulty je rozdělen do tří sociálních polí. Distinkce mezi katedrami uvnitř pole nejsou tak významné jako distinkce mezi jednotlivými poli. Strukturou strukturující je opozice tříd kateder politologie, MZV a SPSP, ENVS.