Padělání české měny - Presch, Jan (2008)
Ve své bakalářské práci na téma padělání české měny jsem se pokusil shrnout základní aspekty této problematiky do jednotného a pro laika srozumitelného celku. Nastínil jsem v ní historický vývoj peněz a s ním ruku v ruce jdoucí vývoj jejich padělání. Značnou část jsem věnoval technické ochraně platidel, jejichž co nejširší znalost považuji za nesmírně důležitou v boji proti padělatelům.