Zásada intabulace v katastru nemovitostí - Zajíček, Tomáš (2008)
V úvodu je popsán historický vývoj intabulace. V další části je vymezení důležitých pojmů týkajících se katastru nemovitostí. Stěžejní částí práce je část šestá, ve které se autor věnoval zápisům do katastru nemovitostí, jako jsou zápis formou vkladu, záznamu nebo formou poznámky. Nejobsáhlejší část tvoří informace o zápisu formou vkladu.