Nepřímý účinek komunitární směrnice a jeho projevy v české judikatuře - Zemanová, Tereza (2008)
Ve své práci se zabývám především doktrínou nepřímého účinku, ale zároveň i historickým vývojem a komunitárními směrnicemi jako takovými. Za cíl své práce si kladu zhodnocení postavení doktríny v současnosti a také se chci věnovat jejím projevům v české judikatuře. Literární prameny, z nichž jsem čerpala, jasně a zřetelně definují možnosti aplikace nepřímého účinku komunitárních směrnic. Požadavek eurokonformního výkladu vnitrostátního práva s právem Evropské unie je zřejmý již v průběhu přístupových jednání.