Význam znaleckého posudku v trestním řízení - Mitáš, Richard; Fenyk, Jaroslav, 1961-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
K vyjádření důležitých informací ze zajištěných důkazů, k jejich správnému pochopení a vyvození správných závěrů je potřeba aplikovat poznatky z vědy, techniky, ale i umění a řemesel, a to prostřednictvím odborných znalostí. Těmito odbornými znalostmi disponuje omezený okruh odborníků, a právě oni umožňují vydělení podstatných informací a jejich zpřístupnění pro orgány činné v trestním řízení.
Obtaining relevant information from available evidence, understanding it properly and drawing conclusions from it should be based on the application of scientific, technological, and even artistic or craft knowledge through adequate expertise. However, such expertise is held by a limited group of experts being able to underline essential data and make them accessible for prosecuting authorities (in other words, experts interpret scientific knowledge for prosecuting authorities).
Vedoucí práce: Jaroslav Fenyk.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: trestní právo; znalecké posudky; criminal law; expert evidence; bakalářské práce