Faktory ovlivňující zakládání a rozvoj malého a středního podniku v ČR - Baláčová, Hana; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra národního hospodářství (2008)
Práce se zabývá faktory ovlivňujícími zakládání a rozvoj malého a středního podnikání v ČR, konkrétně pak dostupnost kapitálu a zajištění vlastnických práv podnikatelů. V teoretické části jsou popsány zdroje financování, vymahatelnost pohledávek a aspekty korupce.
This thesis focuses factors influacing foundation and developement of small and medium enterprises in Czech republic, specificlly access to external finance and weak property rights. There is the theorycal part of these thesis in there, which describes the capital sources, debt recovery system and aspects of corruption.
Vedoucí práce: Mojmír Sabolovič.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: malé a střední podnikání; podnikání; business; small and medium-sized business; diplomové práce