Změna postavení ČNB po vstupu ČR do evropského měnového systému - Rajmicová, Kateřina (2008)
Cílem mé diplomové práce je analýza procesu změn ekonomického a hlavně právního postavení České národní banky ve vztahu k přechodu na společnou měnu. Zavedení eura se logicky dotkne všech oblastí lidského života. S tím souvisí problematika změny právní úpravy při této nové skutečnosti. Zákonodárci s tím již počítají, v současné době je zavedena Národní koordinační skupina jako základní jednotka institucionálního zajištění zavedení eura v ČR.