Domácí násilí - vybrané trestněprávní problémy - Lehká, Helena (2008)
Tato práce se skládá ze tří tématických částí. První se zabývá psychologickým profilem pachatele a oběti domácího násilí. V druhé části práce je popsaná naše současná legislativní úprava na ochranu proti domácímu násilí. Třetí část je věnována způsobu řešení problematiky v jiných evropských zemích.