Zkoumání pozdních vedlejších účinků při léčbě karcinomu prostaty metodami konformní a IMRT radioterapie - Müllerová, Kateřina (2008)
Diplomová práce se zabývá pozdními účinky radioterapie karcinomu prostaty na rektum jako dávku limitující orgán. Srovnává dvě současně používané metody radioterapie a to metodu konformní (3D-CRT) a metodu radioterapie s modulovanou intenzitou (IMRT). Pozdní účinky radioterapie byly počítány pomocí počítačového programu Biogray, který pro výpočet TCP a NTCP používá radiobiologické modely LQ a LKB.