Odpovědnost zaměstnavatele za škodu z pracovních úrazů a nemocí z povolání - Kovačík, Lukáš; Hrabcová, Dana; Masarykova univerzita. Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení (2008)
Předmětem bakalářské práce "Odpovědnost zaměsnavatele za škodu z pracovních úrazů a nemoci z povolání" je zabývat se současnou právní úpravou a připravovanými změnami.Doposud platí úprava obsažená v zákoně č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů přechodných ustanoveních, ale od 1.1.2008 měl nabýt v účinnost zvláštní předpis „Zákon č. 266/2006 Sb., o úrazovém pojištění“.
The aim of this study „Employer’s liability for damage caused by a work-related injury or an occupational disease“ is to discuss current legal regulations and planned changes. In my study, I will focus particularly on the legal regulations related to the liability for damage according to the Labour Code and on the clarification of the basic presumptions of liability. For completeness, I include a chapter on the legal presumptions of exculpation for employer’s liability for damage.
Vedoucí práce: Dana Hrabcová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: nemoci z povolání; odpovědnost za škodu; pracovněprávní vztahy; pracovní úrazy; industrial accidents; labor-law relations; liability for damages; occupational diseases; bakalářské práce