Odpovědnost zaměstnavatele za škodu z pracovních úrazů a nemocí z povolání - Kovačík, Lukáš (2008)
Předmětem bakalářské práce "Odpovědnost zaměsnavatele za škodu z pracovních úrazů a nemoci z povolání" je zabývat se současnou právní úpravou a připravovanými změnami.Doposud platí úprava obsažená v zákoně č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů přechodných ustanoveních, ale od 1.1.2008 měl nabýt v účinnost zvláštní předpis „Zákon č. 266/2006 Sb., o úrazovém pojištění“.