Právní základy vzniku pracovního poměru - Haselbergerová, Lucie (2008)
Tato práce se zabývá právními základy vzniku pracovního poměru. Popisuje celý vývoj pracovního práva od prvopočátků až po dnešní úpravu pracovního poměru. Zabývá se i historií pracovního práva z toho důvodu, aby prokázala vývoj některých zásad a pravidel, jejichž vývoj se odrazil i v dnešní právní úpravě. Práce zkoumá prameny a funkce pracovního práva, aby podložila některé zásady obsažené v právní úpravě pracovního poměru.