Mateřská a rodičovská dovolená - Ambrosová, Iva (2008)
Tato práce se zaměřuje na mateřskou a rodičovskou dovolenou z pohledu dvou právních odvětví - pracovního práva a práva sociálního zabezpečení. Cílem práce bylo nabídnout přehled důležitých informací z oblasti pracovního práva a práva sociálního zabezpečení, jakožto oblastí, které mají zásadní vliv na finanční zabezpečení a právní postavení rodiny při péči o dítě.