Věcná břemena - Rozsypal, Marek; Dudová, Jana, 1957-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2008)
Kvalifikační práce si klade za cíl vymezení pojmu věcného břemene, jeho historického vývoje na území našeho státu, způsobu jeho vzniku, změny a zániku, evidence v katastru nemovitostí a analýzy současné právní úpravy a platné judikatury.
This qualification dissertation is aimed at delimiting the notion of easement, its historical development in this country, way of its formation, modification and termination, keeping records in the Cadastre of Real Estates and analysis of the current legal regulation and valid judicature.
Vedoucí práce: Jana Dudová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: pozemkové právo; věcná břemena; easements; real property law; bakalářské práce