Věcná břemena - Rozsypal, Marek (2008)
Kvalifikační práce si klade za cíl vymezení pojmu věcného břemene, jeho historického vývoje na území našeho státu, způsobu jeho vzniku, změny a zániku, evidence v katastru nemovitostí a analýzy současné právní úpravy a platné judikatury.