Zajištění závazku převodem práva - Střechová, Andrea; Dudová, Jana, 1957-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2008)
Cílem práce bylo prozkoumat tento zajišťovací institut, jehož strohá úprava je v českém občanském zákoníku obsažena od roku 1991 a jehož používání v praxi provázely zpočátku jisté rozpaky. Autorka se snažila nastínit některé otázky a problémy související s používáním tohoto institutu.
The aim of my work was to survey this security instrument which has been incorporated into the Czech civil code since 1991 and use of which in practice was accompanied at the beginning with certain hesitation. I have tried to point at some questions and problems related to the use of this instrument.
Vedoucí práce: Jana Dudová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: právo; zajištění závazků; law; security of obligations; bakalářské práce