Zajištění závazku převodem práva - Střechová, Andrea (2008)
Cílem práce bylo prozkoumat tento zajišťovací institut, jehož strohá úprava je v českém občanském zákoníku obsažena od roku 1991 a jehož používání v praxi provázely zpočátku jisté rozpaky. Autorka se snažila nastínit některé otázky a problémy související s používáním tohoto institutu.