Právní režim stavebních pozemků v českém právu - Slavíková Bízová, Stanislava (2008)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na institut stavebního pozemku z pohledu platné legislativy, zejména z hlediska stavebního a katastrálního zákona. Snažila jsem se o vymezení obsahu tohoto pojmu v těchto předpisech, včetně podmínek a okolností jeho vzniku, trvání a zániku. Dále jsem se věnovala tématu a souvislostí z pohledu zákonů z oblasti finančního práva (oceňování majetku, daň z nemovitosti, místní poplatky) a z oblasti práva životního prostředí (zákon o ochraně zemědělského půdního fondu, o ochraně přírody a krajiny, o státní památkové péči).