Posouzení binokulárních funkcí v praxi optometristy - Daňková, Veronika (2008)
V teoretické části tato práce popisuje anatomickou i fyziologickou stránku binokulárního vidění.Hlavní část je věnována heteroforii,jejich rozdělením,vyšetřovacími metodami a léčbou. V praktické části se zabývám výzkumem osob,které byly meřeny a korigovány metodou polarizačních filtrů.