Teorie čísel v úlohách Matematické olympiády - Hodl, Jaroslav; Šimša, Jaromír, 1954-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Cílem této diplomové práce bylo vybrat úlohy z posledních ročníků Matematické olympiády, které se zabývají otázkami z teorie čísel. Tyto příklady dále uspořádat podle obtížnosti. Řešení příkladů poté sepsat vlastními slovy po prostudování oficiálního řešení.
The ambition of this thesis was to choose Mathematical Olympiad Problems from the last years which relates with Number Theory. These selected problems then organize according to difficulty. solutions of the problems writes in my own words after studying the official solution.
Vedoucí práce: Jaromír Šimša
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008
Keywords: matematická olympiáda; teorie čísel; mathematical olympiad; number theory; diplomové práce; master's theses