Teorie čísel v úlohách Matematické olympiády - Hodl, Jaroslav (2008)
Cílem této diplomové práce bylo vybrat úlohy z posledních ročníků Matematické olympiády, které se zabývají otázkami z teorie čísel. Tyto příklady dále uspořádat podle obtížnosti. Řešení příkladů poté sepsat vlastními slovy po prostudování oficiálního řešení.