Shodná zobrazení ve středoškolských učebnicích po roce 1860 - Grendárová, Viera (2008)
Cílem diplomové práce je zachytit vývoj výuky o shodných zobrazeních v českých zemích od roku 1860. Při vyhodnocování tohoto vývoje je vycházeno z učebnic matematiky, které se v jednotlivých úsecích daného časového období, používaly.