Testy z matematické analýzy a jejich vyhodnocování - Lindr, Jaroslav, 1971- (2008)
Diplomová práce obsahuje návrh didaktického testu z matematické analýzy z oblasti diferenciálního počtu, integrálního počtu a diferenciálních rovnic. Prezentuje výsledky realizovaného testu jako srovnání výkonů studentů Přírodovědecké fakulty MU a Stavební fakulty VUT v Brně. V práci je vyhodnocena obtížnost otázek a citlivost testu, jsou uvedeny ty partie učiva, které dělají studentům největší potíže a které jsou naopak zvládnuty dobře. Metodami matematické statistiky formou testování hypotéz předkládá srovnání výsledků studentů PřF a FAST, absolventů gymnázií a odborných SPŠ, mužů a žen. Práce nabízí též stručný sociopsychologický náhled na studium matematiky.