Sumační nerovnosti a jejich aplikace - Rosenberg, Jiří; Došlá, Zuzana, 1956-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Předmětem diplomové práce jsou sumační nerovnosti a jejich aplikace. Jde o učební text o základních integrálních a sumačních nerovnostech. Práce je soustředěna na Cauchyovu, Bellmanovu, Gronwallovu a Bronwall-Bellmanovu nerovnost v diskrétním a integrálním tvaru.
The thesis concerns summation inequalities and their applications. It focuses on essential integral and summation inequalities and explains Cauchy, Bellman, Gronwall and Bronwall-Bellman inequalities.
Vedoucí práce: Zuzana Došlá.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: diferenciální rovnice; nerovnosti (matematika); differential equations; inequalities (mathematics); diplomové práce; master's theses