Hospodaření s majetkem obcí - Binek, Jan, 1981- (2008)
Dizertační práce se zabývá problematikou hospodaření s majetkem obcí. Pomocí teoreticko-metodologických přístupů systematizuje majetkovou oblast a vytváří nástroje ke zvýšení účelnosti a účinnosti majetkového hospodaření. Východiskem systematizace je klasifikace obecního majetku, která umožňuje vytvořit mozaiku majetkových vztahů, a vymezení rámce majetkového hospodaření obce. V návaznosti na to práce navrhuje možné způsoby hodnocení majetkového hospodaření a toto hodnocení provádí na souboru obcí ČR. Koncepční přístup k majetku ústí v závěru práce do návrhu modelu majetkového hospodaření a do formulace majetkové politiky. V souvislosti s komplexností modelu je v práci věnována pozornost i vybraným dílčím problémům majetkového hospodaření.