Primární důvody rozpadu Výmarské republiky - Ptáček, Martin (2008)
Práce zkoumá historický vývoj na území Výmarské republiky mezi léty 1918 a 1933. Je to chronologická politologicko-historická kompilace, která je opatřena o autorovu interpretaci analyzovaných problémů. Práce usuzuje, že hlavními příčinami rozpadu Výmarské republiky jsou: okolnosti jejího vzniku, následky Versaillské smlouvy a nástup světové hospodářské krize.