Evropská dimenze politiky Občanské demokratické strany - Kratochvílová, Alena (2008)
Předkládaná bakalářská práce pojednává o Občanské demokratické straně a její reflexi evropské integrace, a to od vzniku České republiky dosud. Zaměřuje se na analýzu programových dokumentů strany i její výstupy v praktické politice, přičemž se v jejich vývoji snaží odhalit míru obsahové kontinuity a na jejím základě stanovit, zda je strana v oblasti své evropské politiky konzistentní.