Vliv evropeizace na proklamované cíle a politiku dvou soupeřících politických bloků na Ukrajině v letech 2004-2007 komparace deklarativních prohlášení a reálných politických kroků Bloku J. Tymošenko, Naše Ukrajina a Strany regionů - Leshchenko, Anna (2008)
Bakalářská práce se věnuje vlivu evropeizace na ukrajinskou politickou scénu od prosince 2004 do konce roku 2007. Práce zkoumá politické cíle a realizovanou politiku soupeřících politických bloků. Cílem je zjistit, zda prozápadní Naše Ukrajina a Blok J. Tymošenko nebo provýchodní Strana regionů urazily delší kus cesty k Evropě.