Německé předsednictví v Radě EU využití iniciační funkce - Nejedlíková, Monika, 1985- (2008)
Práce „Německé předsednictví v Radě: využití iniciační funkce“ se zabývá problematikou institutu předsednictví Rady Evropské unie a možnosti využití iniciační funkce předsednickou zemí. V úvodu je zachycen názorový rozpor autorů ohledně předsednictví jako nástroje efektivního k prosazení kontroverznějších témat. Cílem práce je analýza německého předsednictví v roce 2007 s důrazem na obnovení diskusí o evropském ústavním procesu a na schopnost předsednictví dostát svým závazkům.