Působení organizací Rady Evropy, OSN a EU na poli mučení a jiného krutého, nelidského nebo ponižujícího zacházení nebo trestání osob zbavených svobody v České republice - Vágnerová, Barbora (2008)
Práce se zabývá vlivem mezinárodních kontrolních orgánů při Radě Evropy, OSN a EU na situaci osob zbavených svobody v České republice. Výzkum je založen na sérii případových studií, které se zabývají mezinárodní, národní "systémovou" a národní "konkrétní" úrovní současného mechanismu ochrany osob zbavených svobody od mučení a jiného krutého, nelidského nebo ponižujícího zacházení nebo trestání v České republice.