Berlín plus a Evropská bezpečnostní a obranná politika - Krajcová, Jiřina (2008)
Práce se zaměřuje na analýzu mechanismu Berlín plus a jeho praktické uplatnění ve vojenských misích Evropské unie - Concordia a Althea. Nastiňuje vývoj vztahů mezi NATO, ZEU a EU vedoucí k této formě spolupráce a dále možný vývoj spolupráce obou organizací (NATO, EU)v rámci Berlín plus v budoucnosti.