Reforma cukerného pořádku v kontextu reforem Společné zemědělské politiky ES/EU motivy a implementační efekty - Polívková, Lucie (2008)
Cílem této bakalářské práce je analýza společné organizace trhu s cukrem na pozadí vývoje Společné zemědělské politiky EU a nastínění aktuálních reformních trendů. Pozornost je nejprve věnována rovině nadnárodní, která určuje primární podobu daného sektoru v jednotlivých členských státech a zároveň ovlivňuje pozici EU na mezinárodním poli. Druhá část práce je zaměřena na analýzu dopadů dané unijní politiky na úrovni národní, přičemž jako modelový příklad je použita Česká republika.