Informovanost a postoje studentů středních škol k antikoncepčním metodám - Ptáčková, Lenka (2008)
Bakalářská práce zjišťuje informovanost studentů o antikoncepčních metodách a o jejich postojích k nim. Tito studenti jsou nejvíce ohroženi nechtěným těhotenstvím, protože už jsou věku, kdy začínají sexuálně žít. Práce předkládá přehled antikoncepčních metod a antikoncepčních prostředků, včetně těch nejnovějších, a snaží se zjišťovat znalosti studentů o nich. Může pomoci studentům i školám jako přehledná příručka o antikoncepci.