Kvalita života dlouhodobě nemocných - Krupková, Veronika (2008)
Bakalářská práce zjišťuje míru kvality života u dlouhodobě nemocných. První část teoretické oblasti je zaměřená na význam kvality života ve zdravotnictví a v medicíně. V další části jsou shrnuty možnosti následné péče pro dlouhodobě nemocné. Interpretace získaných výsledků z dotazníkového šetření poskytuje informace o míře kvality života u dlouhodobě nemocných, zda má jejich momentální zdravotní péče smysl a jak ovlivňuje jejich kvalitu života. Tato bakalářská práce je studijní příspěvek určený pro zdravotnický personál, který poskytuje celkovou péči ve zdravotnickým zařízení.