Přístup pacienta s onemocněním Diabetes mellitu 1.typu ke své nemoci - Otáhalová, Eva (2008)
Tématem mé práce je „Přistup pacienta s diabetem mellitus 1. typu ke své nemoci“. Zajímalo mě především, zda mají pacienti dostatek informaci o své nemoci, zda znají rizika chronických komplikací a zda se chovají tak aby tyto chronické komplikace co nejvíce oddálili. V neposlední řadě jsem se zajímala o jejich motivaci ke vzdělávání.