Životospráva a životní styl adolescentů - Homolová, Lenka (2008)
Bakalářská práce se zabývá velmi obsáhlou problematikou životosprávy a životního stylu adolescentů. Zaměřila jsem se pouze na základní výživová doporučení. Také se zmiňuji o potravinových doplňcích, pitném režimu a aktivitě. Ve zvláštní části kladu důraz na poruchy příjmu potravy. Tento problém je nyní velmi častý na středních školách. Šetření bylo prováděno na gymnáziu, střední odborné škole a odborném učilišti. Získané informace byly porovnávány u chlapců a u dívek. Výsledky mohou informovat ředitele jednotlivých škol o aktuálních problémech a nedostatcích studentů.