Znalosti žáků základních škol v poskytování první pomoci - Havlíčková, Šárka (2008)
Bakalářská práce zjišťuje teoretické znalosti v poskytování první pomoci u žáků základních škol, ve věku 14-15 let, kteří již výukou první pomoci prošli. Základ práce tvoří průzkumné šetření a analýza základních informací o poskytování první pomoci u žáků různých základních škol. V další části se zabývám, zda a jak výuka první pomoci na škole probíhá a kdo jí vyučuje. A poslední část je zaměřena na to, zda žáci mají o první pomoc vůbec zájem. Tato bakalářská práce podává informace o základech poskytování první pomoci u žáků základních škol a podává konkrétní návrhy, jak jejich vědomosti a zájem o první pomoc zlepšit.