Arteterapie v léčbě nemocných s chronickým onemocněním - Šamánková, Zdeňka (2008)
Bakalářská práce popisuje stručnou historii, cíle arteterapie a jednotlivé metody arteterapie. Krátce se zabývá významem barev v artetrapii a arteterapeutickými postupy. Dále hovoří o základech muzikoterapie a dramaterapie. Výzkumná část zjišťuje znalosti a zkušenosti respondentů s artetrapií a porovnává českou a německou skupinu respondentů. Práce podává přehled o tom, kde lze hledat informace o kurzech a seminářích.