Význam hospice a hospicové péče - Handlová, Pavlína (2008)
Bakalářská práce zjišťuje názor veřejnosti na hospic a hospicovou péči. Snaží se přiblížit filozofii hospice a období krátce před smrtí i po smrti blízkého člověka. Výzkumná část je založena na dotazníkovém šetření mezi širokou veřejností, které je zaměřeno na názor na hospicovou péči. Analýza a interpretace výsledků poskytuje přehled o mínění veřejnosti.